Weer Hitchcock-ontknoping voor Pioneers

ALMERE – De basketballers van Pioneers hadden dit weekend een zege nodig op Akrides om – na de dramatische start van de competitie – zich definitief in de middenmoot te vestigen. Die zege kwam er, maar daar was wel een Hitchcock-ontknoping voor nodig.

In de laatste confrontatie vorig seizoen in Almere waren beide ploegen ook al aan elkaar gewaagd met een Hitchcock-finish en een overwinning voor de ploeg uit Almere. Eenzelfde scenario voltrok zich afgelopen zaterdag in de IJmuidense sporthal. Beide ploegen hadden veel problemen om aanvallend een oplossing te vinden op de strakke verdediging. De stand na de eerste 10 minuten was daarom ook laag (10-10). In het tweede kwart ging de strijd verder gelijk op en waren de ploegen aanvallend op hun best in deze wedstrijd. Bij rust had de IJmuidense ploeg de kleinst mogelijke voorsprong bij een stand van 29-28. In het derde kwart slaagde Pioneers erin om wat afstand te nemen, door verdedigend onder aanvoering van grote sta in de weg Bart Jilesen de boel potdicht te houden. De tussenstand na drie kwarten van 40 - 45 bood perspectief voor Pioneers. Na twee minuten in het laatste kwart leek het muntje definitief de goeie kant voor de Almeerders op te vallen, toen ze de maximale voorsprong van 9 punten hadden bij 40-49.

 

Tandje bij
Akrides zette nog een tandje bij verdedigend en dat resulteerde in 5 minuten zonder score en een achterstand 53-49 voor Pioneers. Dat de ploeg het momentum van Akrides wist te breken verdient een compliment. Na de 5 minuten zonder score van Pioneers volgden er 3 zonder score van Akrides. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong van 2 punten. De ploeg miste de kans om verder uit te lopen door 4 vrije worpen op rij te missen. Verdedigend bleef de ploeg echter overeind met als hoogtepunt de charge en daardoor steal, die Dario Ribeiro afdwong na de eerste twee gemiste vrije worpen. Akrides kreeg uiteindelijk nog een kans op een laatste schot na het missen van de laatste twee vrije worpen van Pioneers. Ze kregen balbezit ergens rond de middenlijn na een misverstand tussen twee spelers van Pioneers. Akrides wist dit presentje echter niet te verzilveren en de bal verdween uiteindelijk in het eindsignaal over het bord. Het Hitckcock scenario viel wederom in het voordeel van Pioneers uit.

 

Scores: Dario Ribeiro de Carvalho 14, Pascal Balm 13, Bart Jilesen 13 (16 rebounds), Timothy Donk 5, Jorg Janssens 3, Ian Morris 3, Yves Rogers 2, Mark Entius 2

 

Akrides: Skip Samson 12, Wytse Blom 12, Niels Kollaard 11

Artikel geplaatst op: 14 november 2016 - 11:27

Gerelateerd

Delen