Bikkels rijden Almere DEZE WEEK MTB Classic

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het was koud en regenachtig maar zondagmorgen begonnen toch ruim 150 deelnemers tussen negen en tien uur aan de uitdaging van de Almere DEZE WEEK MTB Classic 2016.

Gure omstandigheden deerden de bikkels niet tijdens de Almere DEZE WEEK MTB Classic. (Foto: Fred Rotgans)


De meeste deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 30 kilometer, maar ook aan de 50 kilometer deden ruim veertig ‘bikkels’ mee. Na een wat onzeker begin, er waren wat routeaanduidingen omgedraaid, vond iedereen de juiste route en ging het via veelal onverharde paden vanuit het Sportpark Fanny Blankers-Koen naar het Beginbos en Kromslootpark in Almere Haven. In het Beginbos was de eerste uitdaging door de modderige bospaden en direct daarna volgde de heuvel in het Kromslootpark. De toon was duidelijk gezet. Vanaf daar ging het parkoers van de 30 kilometer linksaf richting Braambergen en de 50 kilometer maakte nog een extra ronde door het Kromslootpark. Bij Braambergen was de verzorgingspost waar nieuwe energie kon worden opgedaan voor de ultieme uitdaging: de drie heuvels van Braambergen. De organisatie had een zeer uitdagend parkoers over de drie heuvels uitgezet waarbij deelnemers door voortdurend stijgen en dalen meer dan 100 hoogtemeters maakten. Het hoogste punt lag op meer dan 22 meter boven de poldergrond waar een prachtig uitzicht over de omgeving van Almere te zien is. Door de inspanning is dit waarschijnlijk aan veel deelnemers ontgaan. De afdaling vanaf het hoogste punt rechtstreeks weer naar de polder was voor veel deelnemers het hoogtepunt van de rit.
Vanaf Braambergen werd de terugtocht via Nobelhorst gestart. Bij de finish konden de fietsen (en ook deelnemers) afgespoten worden wat geen overbodige luxe was. Door de klei waren veel fietsen een aantal kilo’s zwaarder geworden.
De organisatie kreeg veel complimenten. De belangrijkste conclusie was: “We zien elkaar weer in 2017.”

Artikel geplaatst op: 14 november 2016 - 09:14

Gerelateerd

Delen