Mogelijkheden Aangepast Sporten uitproberen

OLYMPIAKWARTIER – Zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het bewegen krijgen. Dat was de idee achter de Sportdag die zondag werd gehouden in het Topsportcentrum Almere.
Vol enthousiasme gaf Bo Kramer, bronzen medaillewinnares tijdens de Paralympics, een clinic. (Foto: Fred Rotgans)

November is de maand van het Aangepast Sporten. Speciaal voor mensen met een beperking werd daarom de sportdag georganiseerd. Wie een beperking heeft en toch wil sporten kon in het Topsportcentrum diverse sporten uitproberen. Er waren verschillende clinics, onder meer van rolstoelbasketbalster Bo Kramer die tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro met het Nederlands damesteam de bronzen medaille won. De speelster wil er over vier jaar opnieuw bij zijn. De aanwezigen konden haar medaille niet alleen zien, maar ook horen. Want speciaal voor doven bevatten de Paralympische medailles allemaal korreltjes van binnen waardoor ze een eigen geluid hebben. De aanwezigen weten nu dus hoe brons ‘klinkt’.
Veel aanwezigen deden ook mee aan de basketbalclinic die Bo Kramer vol passie gaf. De deelnemers moesten eerst leren met een rolstoel om te gaan, zo bleek het achteruit rijden geen gemakkelijke opgave. Ook wethouder René Peeters moest dat ervaren. Hij kukelde in zijn rolstoel achterover, gelukkig zonder lichamelijke gevolgen.
Daardoor kon hij ongeschonden, samen met gedeputeerde Jaap Lodders, het eerste exemplaar in ontvangst nemen van de krant Onbeperkt Sport die ook tot doel heeft mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.
Artikel geplaatst op: 14 november 2016 - 10:53

Gerelateerd

Delen