Ruim 45 sporters laten zich testen bij Regionale Talentdag

OLYMPIAKWARTIER - Om sportbonden te helpen met het vinden van talent organiseerde het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) in samenwerking met het NOC*NSF afgelopen zondag een Regionale Talentdag. Meer dan 45 sporters lieten zich testen.


Het idee achter deze dag is dat sporters misschien wel heel veel talent hebben voor een sport waar ze zelf niet zo snel aan zouden denken. Meer dan 45 sporters tussen de 12 en 18 jaar lieten zich in de breedtesporthal testen. Onder toeziend oog van NOC*NSF en afgevaardigden van een aantal sportbonden werd getest op uithoudingsvermogen, antropometrie (metingen van lengte, gewicht en armspanwijdte) en reik- en hoogtesprong. Ook was er de shuttle run test in het naastgelegen zwembad.
Ondertussen konden ook de sporters van de twee andere profielen starten. In groepjes, begeleid door studenten van het ROC Flevoland, gingen zij de verschillende testonderdelen langs: antropometrie, reik- en spronghoogte, armspanwijdte, gewicht, 30 meter sprint test, medicin bal stoten, wendbaarheid of T-test en wattbikes. De sporters zochten hun grenzen op en hebben alles gegeven wat ze in zich hadden. Binnen een paar weken krijgen alle sporters bericht of zij voldoen aan de criteria van de bonden of niet. Degenen die voldoen, komen in aanmerking voor het vervolgtraject: een specifiekere test en meedraaien in een speciaal programma van de bond.

Artikel geplaatst op: 14 november 2016 - 12:50

Gerelateerd

Delen