Vierde zege in successie voor Pioneers

WATERWIJK - Na de zwaarbevochten overwinning tegen Akrides volgde afgelopen zaterdag opnieuw een zege voor de basketballers van Pioneers. De thuiswedstrijd tegen Dreamfield Dolphins uit Bemmel werd met 60-50 gewonnen.
Vooraf werd met enige vrees uitgekeken naar de wedstrijd, omdat speler Pascal Balm geblesseerd is en center Bart Jilesen ook niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd. Bovendien zijn de Dolphins ervaren en talentvol. De ploeg draait echter nog niet en Pioneers profiteerde daar volop van. Vanaf het begin werd de ploeg uit Bemmel verdedigend uit de wedstrijd gehouden, terwijl Pioneers van buiten de bucket het netje makkelijk vond. Dit resulteerde in een tussenstand van 17-10 na het eerste kwart.
Ook in het tweede kwart werden de lange mannen van Dolphins goed in bedwang gehouden en groeide de voorsprong gestaag. Met een stand van 36-22 brak de rust aan. De verwachting was dat de tegenstander uit Bemmel vanaf het begin uit een ander vaatje zou tappen om het tij te keren. De werkelijkheid was echter, dat Almere gewoon verder uitliep naar een comfortabele tussenstand van 53-31 bij de start van het vierde kwart. Dit had - verbazingwekkend genoeg - een verlammende uitwerking op de prestaties van Pioneers in dit laatste kwart. Verdedigend werden de teugels gevierd en aanvallend werd het veel te slordig, om echt aan het doelsaldo te werken. De overwinning kwam niet in gevaar, waardoor de vierde overwinning op rij een feit werd. Eindstand: 60-50.
Artikel geplaatst op: 21 november 2016 - 09:11

Gerelateerd

Delen