Toppers van de Toekomst - Aisleigh Weerden

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: voetbalster Ashleigh Weerden.
Ashleigh heeft grote ambities voor 2017. (Foto: P. Fafieanie PF-PHOTO)


“Waarom ik zo graag wilde voetballen? Geen idee, maar ik krijg er geen genoeg van!”

ALMERE - De 17-jarige Ashleigh Weerden uit Almere heeft veel andere sporten gedaan, maar kwam toch steeds terug bij voetbal. Haar passie voor voetbal begon al op de basisschool. Nu, 10 jaar later, zit zij bij het CTO Amsterdam Talent Team.
Topsport vraagt veel van Ashleigh. Naast de krachttraining krijgt Ashleigh dagelijks voetbaltraining en heeft ze op vrijdagavond competitiewedstrijden. “Ik moet er zeker veel voor doen en laten. Ik woon eigenlijk in Almere maar doordat ik zo vaak train ben ik drie jaar geleden van school gewisseld en bij mijn opa en oma in Amsterdam gaan wonen. Daardoor ben ik veel vriendinnen kwijtgeraakt”. Maar de gedreven Ashleigh heeft dat er wel voor over: “ik wil veel leren en het hoogst haalbare nastreven, de beste zijn”.
Tegenwoordig zit Ashleigh op het Johan Cruyff College in Amsterdam. Maar ook vanuit Topsport Flevoland krijgt zij steun door middel van faciliteiten zoals workshops en de topsportpas: “met deze pas kan ik met korting mijn sportspullen kopen, maar bijvoorbeeld ook nachtlenzen aanschaffen”.
Ashleigh’s grootste kwaliteiten zijn, net als van haar sporthelden Neymar Jr. en Messi, haar snelheid en techniek. “Neymar heeft zoveel skills en Messi is ook supersnel en technisch. Beiden zoeken graag de tegenstanders op om hun acties te maken. Zo’n soort speler ben ik ook”.
2016 was een goed jaar voor Ashleigh, maar haar ambities voor het komende seizoen gaan verder: “geselecteerd worden voor onder 19 om dan met dat team het EK in Noord-Ierland te halen, in de Top 3 te eindigen en uiteindelijk naar het WK in Frankrijk te gaan”. En iets verder in de toekomst in de beste vrouwenvoetbalcompetitie en met het Nederlands vrouwenelftal op grote toernooien spelen. En als dit niet lukt? “Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Omdat ik persé mijn dromen werkelijkheid wil maken”, aldus een fanatieke Ashleigh.
Artikel geplaatst op: 04 januari 2016 - 11:32

Gerelateerd

Delen