College wil Havenkom vlot trekken

HAVEN - De gemeente wil meer water(sport)recreanten via het water naar haar stad, bezienswaardigheden en evenementen trekken. Hierbij wil zij graag dat de water(sport)recreant zijn verblijfstijd verlengt. Dat komt weer ten goede van het Almeerse achterland. Daartoe is onder meer een upgrade van de Havenkom in Almere en de ligplaatsen elders in de stad noodzakelijk.
Wethouder Frits Huis wil graag van de gemeenteraad weten wat zij vindt omtrent de visie op de Havenkom in Haven en op de ligplaatsen in de stad. In 2015 bleek uit een onderzoek dat privatisering van de Havenkom niet haalbaar is omdat de Havenkom van algemeen belang is.
Wellicht moet de gemeente de havenkom in eigen beheer nemen. Daardoor worden de investeringen hoger. Deze zouden dan wellicht bijvoorbeeld doorberekend moeten worden aan de ligplaatsen waardoor de havenkom onaantrekkelijk wordt en wellicht weinig watersporters trekt.
Huis wil graag van de raad weten of zij de visie steunt dat de Havenkom van algemeen belang moet blijven. En daarbij wil de wethouder van de partijen weten of ze vinden dat de gemeente hierin een trekkersrol moet nemen.
Artikel geplaatst op: 04 januari 2017 - 14:04

Gerelateerd

Delen