Alex Rebel is klaar voor de Special Olympics World Games

ALMERE - Vijf Almeerse schaatsers van ASV met een verstandelijke beperking en hun coach doen in maart mee aan de Special Olympics World Winter Games in Graz. Daar doen 3.000 sporters uit 110 landen aan mee. De sporters van Team NL gaan hun sportdroom tegemoet, waarna vele levens voorgoed zullen veranderen. Vandaag het verhaal van Alex Rebel.
Alex Rebel. (Foto: aangeleverd)

Alex Rebel is 37 jaar en woont in Stad. “De sporten die ik leuk vind zijn fitness, bootcamp, skeeleren en schaatsen”, aldus Rebel.
Het meedoen aan de Special Olympics vindt Rebel echt een uitdaging. “Maar ik vind het ook heel erg spannend. Het is nieuw voor mij en weet dus niet precies wat er gaat gebeuren. Het is natuurlijk ook wel heel bijzonder dat wij met z’n allen van ASV mee mogen doen.”
Door het vele sporten voelt Rebel zich een echte sportman. “Ik oefen heel veel met schaatsen om steeds iets beter te worden. Daar helpen mijn coaches ook bij. Daardoor ben al enorm gegroeid in de sport zelf. Door mee te doen aan de Special Olympics World Games hoop ik in ieder geval ook meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik ga uiteraard enorm mijn best doen in Oostenrijk.”
Artikel geplaatst op: 10 januari 2017 - 13:19

Gerelateerd

Delen