Profs Almere City FC vol vertrouwen het nieuwe jaar in

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Plaatsing voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie, bij de eerste zeven eindigen en minimaal een punt meer (50, red.) halen dan vorig seizoen. Almere City FC-trainer Jack de Gier is onverminderd ambitieus. “We willen het elk seizoen een stukje beter doen”, trapt De Gier af.
Jack de Gier: "Als we nu bij de eerste zeven kunnen staan, kan dat in april ook." (Foto: Fred Rotgans)

De oefenmeester hervat met zijn team aanstaande vrijdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De Almeerders beginnen aan het duel als de nummer zes van de Jupiler League. “We willen bij de eerste zeven eindigen”, vervolgt De Gier. “Als je er nu kunt staan, kan dat in april ook. Tevens zijn we zijn nog steeds niet op ons best.”
Daarmee doelt De Gier onder meer op het ontbreken van Sven Braken. De spits maakte in augustus zijn rentree na een jaar vol blessureleed, maar verder dan 443 minuten in de Eerste Divisie en zes treffers kwam de 23-jarige Limburger - die momenteel weer in de lappenmand zit - niet. De Gier: “Hij heeft wat irritatie aan de meniscus en gaat halverwege januari onder het mes. De verwachting is dan ook dat het nog wel een aantal maanden duurt voor hij weer wedstrijdminuten kan gaan maken.”
Zonder Braken, maar met onder anderen de smaakmakers Tom Overtoom, Soufyan Ahannach en Sherjill Mac-Donald ging Almere City vorige week tijdens een oefenwedstrijd nipt onderuit tegen FC Groningen. De Eredivisionist zegevierde tijdens de eerste krachtmeting van 2017 met 2-3 na een 2-0 ruststand. Dat kwam mede vanwege een tiental wissels na rust.
“Toen zag je dat Groningen twintig gelijkwaardige spelers in de selectie heeft, maar het goede gevoel van voor de theepauze is blijven hangen en geeft vertrouwen in aanloop naar de competitiehervatting van aanstaande vrijdag tegen FC Volendam”, aldus De Gier, die eventuele versterkingen niet uitsluit. "maar we halen alleen iemand als diegene echt wat kan toevoegen.”
Artikel geplaatst op: 09 januari 2017 - 15:52

Gerelateerd

Delen