'Clusteren evenementen zorgt voor stevigere festivals'

ALMERE – Met het clusteren van evenementen wil Almere City Marketing (ACR) komen tot stevigere festivals. Daarnaast wil ACR bestaande festivals ondersteunen, en aansluiten bij de Flevolandse maand van de watersport en het landelijke Weekend van de watersport. “Het evenementenbudget is komend jaar niet gegroeid, dus we hebben deze keuzes moeten maken”, aldus Nik Smit, directeur ACR.
Ronnie Flex tijdens het Bevrijdingsfestival op de Esplanade. (Foto: Fred Rotgans)

De kalender kent drie soorten evenementen: cultuur, muziek en sport, passend bij het karakter van de stad. Op sportief vlak wordt de Almere City Run op zondag 18 juni (Vaderdag) gehouden. De organisatie van dit hardloopevenement dwars door Almere Centrum gaat een samenwerking aan met het Streetartfestival. Al zes jaar worden de pleinen en straten in Almere Centrum opgesierd met 3D-tekeningen. Voor komend jaar betekent de samenwerking dat er ook kunstwerken in de omgeving van het finishterrein komen en langs het loopparcours door het winkelcentrum. Met het clusteren van evenementen komen stevigere festivals tot stand. “Deze koers hebben we enkele jaren geleden ingezet met het samenbrengen van de Midland Classic Show en diverse kookdemonstraties van streekproducten tijdens de Streekparade. Voor komend jaar wordt dat op zondag 24 september gehouden. We verwachten met de bundeling van de ACR en het Streetartfestival in het voorjaar tot een soortgelijke succes te komen. Sport ontmoet hier cultuur.”
Na de zomer staat het EK en NK hele triatlon op het programma tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. De triatlon is niet meer weg te denken uit Almere. En dat geldt ook voor watersport. Samen met Sportservice Flevoland wordt watersport centraal gesteld. Watersport past goed bij Almere als stad aan het water, waarbij de Eredivisie Zeilen (12 t/m 14 mei, Weerwater) en de Almere Regatta (20 en 21 mei, Marina Muiderzand) worden gehouden. In dezelfde periode worden weer 84.000 bezoekers verwacht op de Libelle Zomerweek op het Almeerderstrand.
Op cultureel gebied staat muziek centraal tijdens Strandfestival ZAND (zaterdag 19 augustus) en de tweede editie van het Wereldfestival Almere op zaterdag 26 augustus. De week erna wordt het Almere Haven Festival gehouden. Op 5 mei vindt traditiegetrouw het Bevrijdingsfestival Flevoland plaats.
Artikel geplaatst op: 04 januari 2017 - 14:02

Gerelateerd

Delen