Almere City FC gelijk tegen FC Volendam

ALMERE - Almere City FC hield vrijdag een punt over aan de wedstrijd tegen FC Volendam. De Almeerders kwamen op voorsprong door een afstandschot van Gaston Salasiwa. FC Volendam kwam binnen twee minuten op een 1-2 voorsprong. Pas na 65 minuten schoot Rijsdijk de gelijkmaker binnen. City had in de slotfase nog kans op de drie punten, maar Lars Nieuwpoort raakte de paal en Jasper Waalkens had in de slotminuut niet het geluk aan zijn zijde.

Doelman Chiel Kramer in actie voor Almere City FC (Foto: Fred Rotgans)


Trainer Jack de Gier had na afloop van de wedstrijd een dubbel gevoel: “Voor de rust speelden we goed vanuit een degelijke organisatie. We kregen een aantal kansen, een stuk of drie, vier. Dan moet je eigenlijk met drie nul voorstaan. Want we gaven eigenlijk niks weg. In de rust ben ik enorm boos geworden op de manier waarop we de 1-1 weggaven en de 1-2. We speelden combinerend heel aardig. De 2-2 viel wel op tijd. Mijn gevoel was wel dat we de wedstrijd konden winnen. We hadden daar ook kans op.”
Komende week staat er geen wedstrijd op het programma voor de Almeerse profs. Maandag 23 januari gaat de formatie van Jack de Gier op bezoek bij de grote broer in Amsterdam. Daar treffen zij Jong Ajax, een team waar Almere City FC het altijd moeilijk mee heeft.
Vrijdag 27 januari speelt Almere City FC thuis tegen Fortuna Sittard. De aanvang van die wedstrijd is 20.00 uur. Kaartjes kopen voor deze wedstrijd kan via: www.almerecity.nl/tickets.

Artikel geplaatst op: 15 januari 2017 - 20:09

Gerelateerd

Delen