Bowlingtalent Ter Bruggen (15) droomt over USA

STAD – “Jij kunt een bowler op wereldniveau worden.” De mededeling van Eddy Wattimena, oud-bondscoach van Ierland, kwam voor Kim ter Bruggen uit de lucht vallen. De 15-jarige Almeerse bowlde slechts voor het plezier, maar nu droomt ze over gooien op het WK en spelen in de PBA (Professional Bowlers Association)

Bowlingtalent Kim ter Bruggen. (Foto: Fred Rotgans)


“Aan deze profcompetitie voor vrouwen doen slechts een handjevol deelneemsters mee”, legt Ter Bruggen uit, die op haar zevende kennismaakte met de bowlingsport. “Een vriend van mijn broer beoefende de sport. Daarom wilde mijn broer het ook doen en door hen ben ik er ook mee begonnen”, zegt de Almeerse, die gooit bij bowlingvereniging Huizen.
Het meest trots is ze op haar reuzensprong op de nationale ranglijst in haar leeftijdscategorie. “Ik ben binnen een paar maanden gestegen van plaats 42 naar plek vier”, aldus Ter Bruggen. “Of ik direct aanleg had? Totaal niet. Tot vorig jaar augustus had ik zelfs nog nooit een professionele training gehad, maar daarna ging het opeens hard en mocht ik al snel mee naar België om deel te nemen aan een toernooi met leeftijdsgenoten uit verschillende landen.”
In België maakte Ter Bruggen indruk. Zelfs zo zeer dat Wattimena vroeg of ze interesse heeft in een Scholarship in Amerika. “Alleen het komende anderhalf jaar ga ik mij eerst richten op school en plaatsing voor de selectie van het EK, want pas vanaf je zeventiende mag je naar Amerika afreizen.”
Waarschijnlijk gaat Ter Bruggen na het behalen van haar Vmbo-diploma studeren in Amersfoort of Amsterdam, zodat ze meer kan gaan trainen. “Het eerste doel is nu om de nationale selectie te halen en het EK van volgend jaar. Jammer genoeg moeten we vrijwel alles zelf betalen, zoals trainingen en vervoer.”
Ter Bruggen is daarom op zoek naar sponsoren, zodat ze meer kan trainen om haar droom waar te maken. Wie haar wil helpen kan mailen naar: bowlingktb@hotmail.com.

Artikel geplaatst op: 17 januari 2017 - 09:58

Gerelateerd

Delen