Pioneers hervat competitie met nederlaag

ALMERE - Bij de herstart van de competitie is Pioneers er niet in geslaagd om een overwinning weg te slepen uit Barendrecht bij koploper CBV Binnenland.

De basketballers uit Almere hebben de afgelopen weken met de handrem erop moeten trainen vanwege het grote aantal fysieke ongemakken bij de helft van de ploeg. Van de groep geblesseerden was alleen Dario Ribeiro de Carvalho niet inzetbaar en de anderen met mate. De eindstand van 51-55 verraadt dat de wedstrijd eerder spannend dan goed was, met van beide partijen een overdosis aan turnovers. De spanning vergoedde echter veel. Pioneers kwam moeizaam op gang in het eerste kwart en had het aanvallend en verdedigend moeilijk tegen de thuisploeg. Na 5 minuten was de stand 13-6  Vanaf de 6e minuut ging het vooral verdedigend beter lopen en kon de inhaalrace beginnen. De ploeg uit Almere kwam na 8 minuten bijna langszij (13-12), waarna Binnenland zich herpakte en het verschil aan het eind van het eerste kwart terugbracht naar 7 punten (20-13) In het tweede kwart ging de strijd gelijk op met voortdurend een kleine achterstand voor Pioneers. Met een noodschot (3-punter), dat door het netje ging voor Binnenland eindigde het tweede kwart bij 32-27. In het derde kwart leek Pioneers op weg de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De Barendrechters kwamen slechts tot 8 punten in dit kwart en Pioneers tot 14. Tussenstand na 3 kwarten was 40-41 en dus de belofte van een spannend slot. Spannend werd het dan ook. Bij het ingaan van de laatste minuut was de tussenstand 49-49 en werd de wedstrijd uiteindelijk beslist door turnovers, waar beide ploegen in grossierden gedurende wedstrijd. Van Pioneers zijde werden er ook veel vrije worpen gemist (10 van de 16), waardoor je de conclusie zou kunnen trekken dat de ploeg een unieke kans heeft laten glippen om langszij de koploper te komen.

Volgende week speelt Pioneers wederom een uitwedstrijd. In Beverwijk zal de ploeg aantreden tegen Racing Beverwijk. Een ploeg waarvan in de thuiswedstrijd werd verloren.

 

Scores: Edwin Richmond 17, Pascal Balm 13, Djon Janssens 6, Timothy Donk 6, Yves Rogers, 4, Mark Entius 3, Ian Morris 2

Artikel geplaatst op: 23 januari 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen