Judoka’s Van Rheenen scoren bij Fuyiamatoernooi

ALMERE - Met maar liefst 41 Judoka's was Van Rheenen Sport zeer goed vertegenwoordigd op het Fuyiamatoernooi. Dit keer werd het toernooi in Almere gehouden.
Boven vlnr: Lucas(3e), Pieter(1e), Aaron (1e), Wessel (2e) onder vlnr: Thomas (3e), Thomas (1e), Mike (3e) en Lennart (2e) (Foto: aangeleverd)

Ondanks het feit dat er weer veel kinderen bij waren die voor het eerst een toernooi buiten de sportschool bijwoonden, was het resultaat er niet minder om. Maar liefst twaalf keer werd het hoogste plekje op het podium behaald en dertien keer zilver. Bij de kleine meisjes was Olivia Rietveld een maatje te groot voor de anderen. Vooral haar houdgrepen waren zeer sterk. Bij de jongens in de -10 categorie was Thomas Lizier erg goed op dreef. Hij was eerst even zenuwachtig maar behaalde de eerste plaats met een fantastische heupworp. Een extra vermelding voor Romano Stoepker die met zijn gewicht van iets meer dan 80 kg, meedeed met de zware lichting. Met de eerste partij verloren, wist hij zijn tweede partij knap te winnen met een verwurging. Bij de volgende wedstrijd werd zijn schouder uit de kom getrokken. Desondanks wist hij met de aanwijzingen van zijn coach Edgar, de wedstrijd te winnen met een prachtige San Kaku (een verwurging met de benen). Daarna moest hij naar de huisartsenpost. Ook volgend weekend zijn de Judoka's van Van Rheenen druk. Samen met een groep van in totaal 23 judoka's wordt vrijdag afgereisd naar Rendsburg (Duitsland) voor een juodtoernooi. Er wordt geslapen in een gymzaal, dichtbij de sporthal. Zaterdag wordt het de dag van de -15 en -18 categorieën. Zondag zijn de Judoka van de -12 aan de beurt.
Artikel geplaatst op: 23 januari 2017 - 08:15

Gerelateerd

Delen