Pioneers handhaaft zich in top

ALMERE - Om zich in de kop van de eerste divisie A te kunnen handhaven was een uitoverwinning tegen Racing Beverwijk noodzakelijk voor de basketballers van Pioneers, afgelopen zaterdag. En die kwam er ook.

Pioneers had nog wat recht te zetten omdat aan het begin van het seizoen in Almere een kansloze nederlaag werd geleden tegen de Beverwijkers. In de eerste vier minuten ging de strijd gelijk op, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief en had Pioneers even het nakijken. Een laatste driepunter van Edwin Richmond wist de schade te beperken tot 7 punten na het eerste kwart, dat met 20-13 werd afgesloten. Vanaf de start van het tweede kwart waren de rollen omgekeerd en dicteerde Pioneers de wedstrijd. Racing had aanvallend niet veel in te brengen door sta in de weg Bart Jilesen, terwijl Racing topschutter Lennart Meijland goed aan banden werd gelegd. Bij de rust had Pioneers de achterstand weggewerkt en was er een kleine voorsprong (28-29). In het derde kwart ging de strijd gelijk op met telkens wisselende leiders. Aan het eind van het kwart had Beverwijk een kleine voorsprong (45-44) en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Vanaf de eerste minuut pakte Pioneers de leiding in het laatste kwart. Na twee minuten was de tussenstand 47-53, waarna de Beverwijkers wel konden aanklampen, maar telkens wist Pioneers gepast te antwoorden. Eindstand 63-69.

Pioneers blijft door deze overwinning op de derde plaats staan achter Binnenland en Akrides. Volgende week zondag de laatste uitwedstrijd in een reeks. Tegenstander is dan Arnhem Eagles.

Scores: Edwin Richmond 23, Dario Ribeiro de Carvalho 16, Djon Janssens 6, Timothy Donk 5, Jorg Janssens 5 (10 assists), Yves Rogers 4, Ian Morris 4, Pascal Balm 3, Mark Entius 2, Bart Jilesen 1 (14 rebounds)

Racing Beverwijk: Lennart Meijland 17

Artikel geplaatst op: 30 januari 2017 - 08:58

Gerelateerd

Delen