Goed begin 2017 voor tafeltennisvereniging Almere United

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De spelers van Almere United zijn het jaar goed begonnen. Zij pakken in twee weekenden al negen prijzen. 

De Afdelingskampioenschappen bij gastvereniging Hilversum is een mooie opwarmer voor de competitie. Spelers van verenigingen binnen de Afdeling Midden gaan de strijd aan om de tafeltennistitels in diverse klassen. Over de vier speeldagen waren maar liefst 111 prijzen te verdelen. Almere United was goed vertegenwoordigd met zeventien jeugdspelers en net zoveelseniorspelers en nam elke dag prijzen mee naar Almere.
Bij de hogere jeugd halen Jesper Jansen en Justin Seure als dubbel de finale en eindigen als tweede in de Dubbelklasse 2. Jesper staat ook in de finale van de leeftijdspoule en wint, hij is Afdelingskampioen Junioren 2. Bij de lagere jeugd weten Man-Ling Wu en Aniek Jansen finales te halen. Aniek wordt Afdelingskampioen Meisjes Kadetten 2 en Man-Ling pakt de titel Afdelingskampioen Jeugdklasse 5.
Bij de hogere senioren weet één speler de eindstreep te halen. Danny Wierda wordt Afdelingskampioen Enkelklasse 3. Bij de lagere senioren wordt Feryat Aslantas Afdelingskampioen Enkelklasse 7. René van Groen en Emma Ketzer pakken winst in de troostronde. René wint de finale Enkel 4 en Emma pak de overwinning in Enkel 7. Emma mocht als 17-jarige al meedoen bij de senioren en dat doet zij dan ook meteen goed.
Als kersje op de taart haalt één van de trainers van Almere United dit weekend de overwinning bij de Nederlandse Kampioenschappen B, C, D licenties in Panningen. Sineenard Roelofsma wint de finale en is daarmee Nederlands Kampioen Dames C-licenties.
De club is trots op haar spelers en kan niet wachten tot de afdelingscompetitie van start gaat. Op zaterdag 28 januari zijn de eerste wedstrijden. Dan spelen 3 van de 6 jeugdteams thuis samen met 2 van de 6 seniorenteams.
Nieuwsgierig naar Almere United?
De vereniging is te volgen via www.almereunited.nl, Facebook, Twitter en/of Instagram

Artikel geplaatst op: 29 januari 2017 - 09:22

Gerelateerd

Delen