Drie keer podium voor Almeerse degenschermers

ALMERE - Afgelopen weekend werd in Amsterdam weer het Internationale SISTA-USC toernooi geschermd, met schermers uit Nederland, België en Groot-Brittannië. De schermers van de Fencing Club Almere (FCA) haalden drie keer het podium. 

De jeugd schermde op zaterdag en Jocy Celie was namens FCA aan de start verschenen. Zij eindigde met een verdienstelijke derde plek bij de meisjes en opende daarmee de succesreeks van de Almeerse schermers

Op zondag was het de beurt aan de senioren en FCA was met vier schermers goed vertegenwoordigd. Helaas verloor Mick Gielen na een goede voorronde bij de laatste 32. Eveline van den Bergh verging het beter, zij strandde in de kwartfinales bij de dames. Vervolgens was er bij de heren een Almeers onderonsje in de halve finales die Randy Postma in zijn voordeel besliste waardoor er voor Christian Jelders toch nog een bronzen podium plaats restte. De finale ging tussen Randy Postma en Tristan Tulen die uiteindelijk toch een maatje te groot bleek voor de junior van FCA. Maar met een tweede plaats heeft hij het succes van FCA mooi afgerond en kunnen schermers en trainers tevreden op een succesvol weekend terugkijken.

Artikel geplaatst op: 30 januari 2017 - 09:40

Gerelateerd

Delen