Meer dan 800 lopers bij Kidneyrun

HAVEN CENTRUM – Meer dan 800 lopers hebben zaterdag meegedaan aan de jaarlijkse Kidneyrun. Gezamenlijk haalden zij 4400 euro op voor de Nierstichting.

De Kidneyrun trok meer dan 800 lopers, waaronder deze Lilian Groot uit Amsterdam (Foto: Fred Rotgans)


Op de 10 kilometer ging de winst naar Gairy Hawery uit Lelystad die de afstand aflegde in 33:24. Het zilver was voor Helder Ferreira uit Amsterdam. De eerste Almeerder was Youri Severin op de derde plaats. Tjardo Visser eindigde als vierde. Andere Almeerders in de Top 10 waren Mohammed Zemouri, Raymond Lozekoot, Wannie Friderichs en Ruud Vos. Ook werd er gelopen over 5, 2 en 1 kilometer.
Belangrijker dan de wedstrijd is dat de Kidneyrun, die sinds een aantal jaar in het donker gelopen wordt, geld oplevert voor de Nierstichting. Met 4400 euro was dat de grootste winst. De organisatie spreekt zelf van een ‘supereditie’.
Bijzonder was de deelname van het mixed CB-team van Buitenhout MHC dat dit jaar voor het eerst als team hockeyen. Vanaf de start is het een meidenteam (leeftijd 13-16) die het goed met elkaar kunnen vinden en genieten van het hockeyspel. Tijdens de trainingen bleek dat een betere conditie wel fijn zou zijn en ze hebben toen met elkaar besloten om extra te gaan trainen en dit in te zetten voor de Kidneyrun. Het team droeg op die manier 180,50 euro bij aan de opbrengst.
Inmiddels is de inschrijving voor de Kidneyrun 2018 al gestart. Dat kan via de website https://start-2-finish.nl onder het kopje ‘inschrijven’.

Artikel geplaatst op: 30 januari 2017 - 11:04

Gerelateerd

Delen