Badmintonploeg BV Almere gaat voor eerste landstitel in historie

PARKWIJK – Het is de badmintonners van BV Almere niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. In de laatste speelronde werd gelijk gespeeld tegen Amersfoort. Daardoor moeten zij nog een extra ronde spelen om zich te plaatsen voor de finale op 11 maart.
Gita Djajawasito. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Dat neemt niet weg dat de prestatie knap is. De ploeg van Erik Staats begon als de underdog aan het seizoen. “We hadden te maken met een nieuwe teamsamenstelling door het wegvallen van enkele spelers, maar gelukkig is dit uitstekend opgevangen. Er is een ideale mix tussen jong en oud”, vertelt speelster Gita Djajawasito.
De badmintonster, die al op jeugdige leeftijd in Parkwijk begon en met Almere naar het hoogste niveau promoveerde, behoort met haar 31 jaar tot de meer ervaren spelers van het zevental. “Dat is best apart. Ik besefte dat vorig jaar opeens”, vertelt de Almeerse, die tussen 2005 en 2010 voor haar werk in Zwitserland woonde. Daardoor heeft ze enkele jaren niet voor Almere kunnen spelen. “Daarom was ik extra blij toen ik in 2015 mocht terugkeren in het eerste team.”
In 2003 speelde zo nog samen met coach Staats. “Het is was in het begin even wennen”, bekent Djajawasito, die ondertussen ook is begonnen met het trainen van talenten. “In combinatie met mijn werk, het eerste en een zoon van 7 jaar is het best soms druk, maar ik vind het allemaal geweldig”, glimlacht Dajawasito, die met haar ploeg wederom gaat strijden voor de eerste landstitel in de historie.
“Vorig jaar verloren we in de finale van Velo. Voor mij was het de eerste keer dat we de eindstrijd haalden en voor de club de tweede keer. Hoewel de nederlaag hard aankwam, is het niet heel lang blijven hangen. We hebben ervan geleerd en zijn nu extra gemotiveerd om geschiedenis te schrijven.”
Artikel geplaatst op: 30 januari 2017 - 10:11

Gerelateerd

Delen