Kaartopbrengst Almere City - Emmen voor Fonds Bijzondere Noden

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC neemt het op maandag 6 februari (20.00 uur) in eigen huis op tegen FC Emmen. Een wedstrijd die in het teken staat van ‘Almere voor Almere’, onderdeel van het maatschappelijk project Almere & the City. De opbrengst van de online kaartverkoop wordt door de club bijna volledig geschonken aan het Fonds Bijzondere Noden! Een noodhulpfonds, dat Almeerse kinderen en jongeren ondersteunt die tussen wal en schip vallen.

Met Almere & the City organiseert Almere City activiteiten die ten goede komen aan de stad. Alles met als doel om Almere nog leuker, veiliger en gezonder te maken. Het afgelopen jaar hebben onze sponsoren massaal geparticipeerd in het project ‘Almere voor Almere’. Gezamenlijk hebben zij meer dan 200 seizoenkaarten aangeschaft, die zijn uitgegeven aan Almeerders voor wie het anders – om financiële of andere redenen – onmogelijk was geweest om het stadion te bezoeken. Nu kunnen zij er toch bij zijn en een mooie voetbalavond beleven.
Komende maandag worden ook de supporters in de gelegenheid gesteld om een bijdrage te leveren aan ‘Almere voor Almere’. Door online tickets te bestellen voor de wedstrijd tegen FC Emmen steunen zij namelijk het Fonds Bijzondere Noden, dat eenmalig materiële hulp verleent aan inwoners van Almere die in een financiële noodsituatie verkeren. Een situatie die ze zelf niet kunnen oplossen en voor wie een oplossing van die problemen niet mogelijk is via reguliere voorzieningen zoals (bijzondere) bijstand of verzekering. "Het kan bijvoorbeeld gaan om het aanschaffen van een computer voor een leerling die dit echt niet kan betalen en toch zijn huiswerk moet maken. Of het verzorgen van een fiets voor een kind dat naar school moet fietsen”, vertelt secretaris Jeltje Vliegenthart van het Fonds Bijzondere Noden. "Ons motto is dat kinderen en jongeren in Almere ‘mee moeten doen’. Ongeacht de situatie thuis moeten zij kunnen participeren in de samenleving.”

Supporters bepalen zelf bijdrage
Om dit goede doel te steunen is de prijsstelling voor de kaartverkoop van de wedstrijd tegen FC Emmen aangepast. Supporters kunnen zelf bepalen hoeveel zij willen betalen voor een kaartje, ongeacht in welk vak ze zitten. Tickets zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 2,00 en € 10,00 euro. Elk bedrag boven de € 2,00 gaat rechtstreeks naar het Fonds Bijzondere Noden.

 

Artikel geplaatst op: 30 januari 2017 - 15:42

Gerelateerd

Delen