Thijs Hulleman is klaar voor de Special Olympics World Games

ALMERE - Twee Almeerse skiërs met een verstandelijke beperking doen in maart mee aan de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk. Daar doen 3.000 sporters uit 110 landen aan mee. De sporters van Team NL gaan hun sportdroom tegemoet, waarna vele levens voorgoed zullen veranderen. Vandaag het verhaal van skiër Thijs Hulleman.
Thijs Hulleman. (Foto: aangeleverd)

Thijs Hulleman is bij het G-skiteam de Wolfskamer in Huizen. Daarnaast voetbalt hij in het G3 team als keeper en is hij speler bij voetbalclub Only Friends in Amsterdam. De 24-jarige Almeerder is een fanatiek skiër. “Het skiën is zo leuk, omdat ik me dan zo lekker vrij voel”, aldus Hulleman. “Ik kan iets wat mijn ouders niet kunnen. Als ik op wintersport ben dan ben ik de hele dag op de piste te vinden, samen met mijn begeleider.”
Hulleman vind het spannend om mee te doen met de Special Olympics. “Met mijn deelname wil ik laten zien dat ik goed kan skiën, ook al heb ik Down Syndroom. Als je wilt kan je heel veel leren.”
De sporter is trots dat hij één van de 25 sporters is die Nederland mag vertegenwoordigen. “Natuurlijk hoop ik op een medaille. Maar ik weet natuurlijk niet hoe goed alle anderen zijn. Ik ga in elk geval heel goed mijn best doen.”
Artikel geplaatst op: 07 februari 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen