‘Vergeten Kinderen’ krijgen voetbalclinic van selectiespelers Almere City

ALMERE - Stichting Het Vergeten Kind organiseerde vorige week een voetbalclinic bij Jupiler League voetbalclub Almere City FC. De selectiespelers gaven aan twintig kinderen een onvergetelijke dag met de voetbalprofessionals. Deze dag konden ze zich weer even helemaal kind voelen en hun problemen vergeten.
De selectiespelers van Almere City FC gaven twintig kinderen een onvergetelijke dag. (Foto: Fred Rotgans)

De kinderen werden opgehaald bij hun opvanglocaties. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een mooi t-shirt uitgedeeld, zodat zij als echt team aan de voetbalclinic konden beginnen. Van Nationale Nederlanden en Van Lanschot Bankiers kregen zij voetbalschoenen die ze na afloop mee naar huis mochten nemen. De voetbalclinic werd gegeven door de selectiespelers van Almere City FC. Na de voetbalclinic kregen de kinderen een rondleiding door het stadion en sloten ze dag af met lekkere patatjes.
De voetbalclinic was onderdeel van de Week van het Vergeten Kind, van 29 januari tot en met 4 februari, waarin de Stichting aandacht vraagt voor de problematiek van kinderen in de opvang.
Artikel geplaatst op: 02 februari 2017 - 14:30

Gerelateerd

Delen