Remco Grasman vestigt nieuw parcoursrecord Knipscheer Tijdrit Almere

HOUT – Remco Grasman heeft zaterdag 15 april de Knipscheer Tijdrit Almere op zijn naam geschreven door de 42 kilometer als snelste af te leggen. De atleet uit Emmeloord klokte 53 minuten en 58 seconden. Met een gemiddelde van 47,59 kilometer per uur verbeterde hij zijn eigen record uit 2015 (54:07) met negen seconden, ondanks de stevige tegenwind in de laatste kilometers.

(Foto: aangeleverd)

 

Tweede werd Marcus Baranski uit Rosengarten (Duitsland) in 56:08. Hans Van Den Buverie zette dezelfde tijd neer 56:08, maar bleek na analyse van de chipgegevens vijf tiende seconde langzamer. De Bredenaar werd echter wel winnaar van de heren onder de 40 jaar.

Bij de dames mocht Bettina Zijlstra uit Groningen als eerst plaats nemen in de 'hot seat', maar al gauw werd duidelijk dat ze haar plaats niet meer zou afstaan. Geen van de dames wist de winnares van de vorige editie nog van het goud af te brengen. Ondanks dat ze een minuutje verloor op haar tijd van vorig jaar, prolongeerde ze met 1:03:44 toch haar titel, voor Mathilde Matthijsse (1:04:00) en Marjan Andringa (1:07:48). Heleen Treur uit Ugchelen werd vierde in 1:08:13 en was tevens snelste bij de masters.

 

Op de middenafstand (21 km) wist Armando van Bruggen uit Purmerend alle ouderen voor te blijven door te finishen in 27:32. Roderik Egberink uit Bussum moest twee seconden toegeven en werd daarmee eerste van de heren boven de 20. Dat hij goede benen had zou later die dag nogmaals blijken bij de Team Tijdrit. Na na nog vijf seconden kwam Rik Wielink uit Apeldoorn over de meet, gevolgd door Marcel Webers uit Milsbeek die daarmee snelste van de Masters werd in 28:00.

 

Profwielrenster Natalie van Gogh, van team Parkhotel Valkenburg klokte met 28:37 de snelste tijd bij de dames. Larissa Drysdale had 30:43 nodig voor de tweede tijd, en was daarmee één seconde sneller dan Marion Gerssen, die wel de snelste dame onder de 40 werd.

 

Na de 515 individuele renners stond ‘s middags de Team Time Trial op het programma met maar liefst 75 teams. Een spectaculaire ploegentijdrit over 21 kilometer, waarbij steeds de tijd van het derde teamlid geldt. De mannen van Team Tessa  startten als eerste en mochten direct plaatsnemen in de hot seat. Dat duurde echter niet lang, want al gauw aasde USVW De Domrenner op de hoogste podiumplek met een tijd van 27:32. De winnaars van vorig jaar waren gekomen om hun titel te verdedigen maar moesten uiteindelijk toch het team Beuker Wielersport van GWC De Adelaar voor laten gaan. Het team van Roderik Egberink (een uur eerder nog 1ste H20+ op de individuele tijdrit), Nico Bakker, Wim van der Laan en Jan Sanders bleek niet voor niets regelmatig op het wedstrijdparcours te hebben getraind. Zij waren met 26:49 veruit de snelste renners van de middagserie. Derde werd HWV Hardenberg - Lorini met 27:38.

 

Bij de dames ging de winst naar NMT Dames Cycling Team Ulysses (31:49). Gaul Ladies Cycling Team werd knap tweede in 32:40 en team Vrouwenwielrennen Rotterdam reed naar een derde plek in 32:46.

 

Bij de jeugd ging de dagwinst over de individuele 11 kilometer tijdrit voor de meisjes naar Iza de Waal uit Almere (22:49) en bij de jongens naar Senna Plasschaert (23:53).

 

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

Artikel geplaatst op: 18 april 2017 - 14:33

Gerelateerd

Delen