Recreatieve triatlon voor senioren vanaf 55 jaar

ALMERE - Voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens het triatlonevenement Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd: een recreatieve triatlon op 8 september voor mensen vanaf 55 jaar.

De start van de Senior Challenge, vorig jaar. (Foto: Sharon Zuijdervliet)


Tijdens deze lustrumeditie verwelkomt de organisatie de eerste buitenlandse deelnemer: Corinne Bader uit het Canadese Vancouver. De Senior Challenge kent twee afstanden. Allereerst de korte afstand bestaande uit: 20 minuten zwemmen, 25 kilometer fietsen en 6,5 kilometer wandelen. De lange afstand bestaat uit 20 minuten zwemmen , 35 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen. Onder begeleiding van de FRTC Almere volgt daarna het fietsgedeelte. Deze mooie tocht door Almere eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam een lunch klaar staat. Na de lunch volgt het laatste onderdeel, het wandelen, onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Alle deelnemers finishen in het stadion van de Challenge en sluiten de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.


Trainingsprogramma


De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsprogramma aan. Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn 7,50 euro. Meer informatie en aanmelden kan via www.challenge-almere.com/challenge4all. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 13:42

Gerelateerd

Delen