De Gelderlander: 'De Gier topkandidaat voor NEC'

Volgens dagblad De Gelderlander is trainer Jack de Gier van Almere City FC de topkandidaat voor de trainersfunctie bij NEC.

Jack de Gier in de dugout. (Foto: Fred Rotgans)

NEC degradeerde dit jaar van de eredivisie naar de Jupiler League, de divisie waar ook Almere City FC in uitkomt. De Nijmeegse club heeft meer kandidaten op het oog, maar De Gier zou bovenaan het verlanglijstje staan. De Gier presteert de afgelopen seizoen met Almere City FC uitstekend. Onder zijn leiding werden telkens de play-offs bereikt. (Foto: Fred Rotgans)

 

Vaarnold tekent profcontract 
Intussen heeft Achille Vaarnold zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis bij Almere City FC. De 21-jarige aanvaller speelde het afgelopen half jaar al bij de beloftenploeg van de Almeerders en heeft nu ook zijn eerste profcontract in het Yanmar Stadion getekend. ,,Ik kan niet wachten om te beginnen”, glundert de buitenspeler. ,,De afgelopen maanden heb ik als bijzonder fijn ervaren. Almere City is een warme club. Het is echt een grote familie en de spelersgroep is bovendien heel hecht.”
Vaarnold, die zichzelf omschrijft als een snelle en creatieve buitenspeler, kwam in januari over AZ. Daar doorliep hij de jeugdopleiding. In augustus 2015 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Dat was in de voorronde van de Europa League, tegen Istanbul Basaksehir. Vier dagen later verscheen hij ook aan de aftrap van het competitieduel met Ajax. "Mijn doel is om nu minuten te gaan maken in de Jupiler League. Ik ga meetrainen met het eerste elftal en ik hoop zo snel mogelijk een vaste waarde te worden. Aan het eindgesprek met trainer Jack de Gier heb ik een positief gevoel overgehouden. Daar sprak vertrouwen uit. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik in de wedstrijdselectie thuis hoor. Wat mij betreft mag het nieuwe seizoen beginnen.”
Algemeen directeur John Bes geeft aan veel vertrouwen te hebben in Vaarnold. ,,We hebben het afgelopen half jaar kunnen zien dat Achille barst van het talent. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat hij het jaar daarvoor blijkbaar goed genoeg was voor het eerste van AZ. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe Achille zich een seizoen lang gaat manifesteren in de Aselectie.”

Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 10:02

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: