Zware obstakels in Modderrun Almere

HOUT –Stichting Stad en Natuur organiseerde de afgelopen drie jaar al een Modderdag voor jonge gezinnen. Afgelopen weekend is er op stadslandgoed De Kemphaan ook een run voor volwassenen gehouden.
Deelnemers aan de Modderrun van afgelopen weekend liepen een behoorlijk zwaar parcours vol hindernissen door de modder. (Foto: Picture your Sport)

Stichting Stad en Natuur organiseerde al drie jaar de Modderdag voor gezinnen. Een modderig parcours door de bossen met diverse hindernissen voor kinderen met hun ouders. Na de editie van 2016 werd besloten het evenement nog serieuzer aan te gaan pakken. Samen met enkele evenementen-organisatoren werd het plan gesmeed voor een driedaagse obstaclerun, ofwel een hindernissenparcours. Op vrijdag voor bedrijventeams als teambuildingsactiviteit, op zaterdag een uitdagende run voor volwassenen en op zondag de gezinsdag, een behoorlijk opgeschaalde versie van de gezinsdag eerdere dagen.
22 hindernissen

De 503 volwassenen op zaterdag liepen een parcours van 8,3 kilometer met daarop maar liefst 22 hindernissen. Van metershoge klimmuren en touwklimmen tot moddersloten en Monkeybars. De reacties aan de finish waren vergelijkbaar; ‘volgend jaar weer’, ‘behoorlijk heftig’ en ‘ik ben kapot, maar het was gaaf!’.
Zondagochtend begon de dag met een startvak voor G-Sporters. “Een doelgroep die weinig gezien wordt op dit soort evenementen. Met een beetje angst, maar grote glimlach hebben ook deze sporters ons parcours volbracht”, aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.
De gezinsdag op zondag was volledig uitverkocht. De 1150 deelnemers hadden keus uit een parcours van 2,3 of 5,7 kilometer en kwamen daar ook de nodige modderige maar ook zware obstakels tegen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:23

Gerelateerd

Delen