Inschrijving Challenge Almere-Amsterdam loopt storm

ALMERE - Het is pas begin juli, maar toch loopt het al storm met het aantal inschrijvingen voor de Challenge Almere-Amsterdam. Bij de Middle Distance Triathlon is de limiet voor het aantal deelnemers zelfs al bereikt.
De Challenge Almere-Amsterdam neemt toe in populariteit. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Maar liefst 1100 triatleten zullen op zaterdag 9 september de strijd met elkaar en zichzelf aangaan gedurende 1.9 kilometer zwemmen in het Weerwater, 90 kilometer fietsen door de provincie en 21.1 kilometer hardlopen rondom opnieuw het Weerwater. Nooit eerder schreven zich zoveel deelnemers in.
Ondanks dat de limiet is bereikt, kunnen triatleten zich nog wel inschrijven voor de Middle Distance, maar dan belanden zij op een wachtlijst. Die wachtlijst geeft mogelijk later, bijvoorbeeld omdat andere triatleten hun inschrijving annuleren, recht op een startplek.
Voor de Long Distance zijn nog steeds gegarandeerde startplekken beschikbaar. Triatleten kunnen dus nog steeds meedoen aan het EK over de klassieke afstand (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen), maar de organisatie waarschuwt dat snel aanmelden noodzakelijk is omdat ook de interesse daarvoor groot is. Op dit moment zijn er nog slechts een beperkt aantal starttickets beschikbaar. De Challenge Almere-Amsterdam kent ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld. Op dit moment hebben triatleten uit maar liefst 53 verschillende landen zich ingeschreven.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 11:19

Gerelateerd

Delen