Tafeltennisvereniging Almere United stunt met bekende namen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – “Geheel tegen de trend in groeien wij als vereniging.” Aan het woord is Andrew Ketzer. Samen met zijn vrouw richtte hij twee jaar geleden tafeltennisvereniging Almere United op. Aan de vooravond van de eerste ‘Almere United Open’ doet hij zijn verhaal.
Voorzitter van tafeltennisvereniging Almere United, Andrew Ketzer: "In twee jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot de grootste tafeltennisvereniging in de stad." (Foto: Fred Rotgans)

“In twee jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot de grootste tafeltennisvereniging in de stad. Komend seizoen hebben we acht jeugd- en zes seniorenteams”, vervolgt Ketzer, die met zijn club veel nieuwe tafeltennissers trekt. “In eerst instantie zijn wij een breedtesportvereniging, maar als we een talent spotten, dan krijgt hij de faciliteiten om verder te kunnen groeien.”
De voorzitter verhaalt daarna vol enthousiasme over het deelnemersveld van de ‘Almere United Open’. “Het toernooi is in eerste instantie bedoeld als opwarmer voor de competitie, maar onlangs werd ik verrast door een telefoontje. Aan de lijn hing Arjan Huiden, die uitkomt in de Tweede Divisie, met de vraag of hij mocht mee doen met ons toernooi”, glimlacht Ketzer, die direct zei dat er geen toppers zouden komen. “Tot mijn grote verbazing, en vooral blijdschap, zei hij: ‘ik bel wel wat jongens op. Dit toernooi is een mooie opwarmer’. Zodoende is er zelfs een A-klasse bij de senioren met spelers uit de Ere-, Eerste, Tweede en Derde Divisie. Niet slecht voor een eerste keer!”
Ketzer, die even voetbalde bij AS’80 en daarna voor het tafeltennis koos, vertelt daarna meer over de oprichting. “Nadat mijn vrouw en ik werkloos werden, besloten we een tafeltennisclub op te richten, waar werd geluisterd naar de wensen en de behoeften van de leden. Dat betekent in de praktijk dat iedereen op zaterdag de thuiswedstrijden speelt in plaats van op doordeweekse avonden. Daarnaast zijn er onder meer diverse lidmaatschappen en flexibele trainingsuren”, besluit Ketzer.
Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 12:12

Gerelateerd

Delen