Koninklijke Onderscheiding voor Alex Verga

SPORTPARK KLEIN BRANDT – Hockeycoach Alex Verga is afgelopen zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen uitgereikt door locoburgemeester René Peeters.

Alex Verga ontving zijn onderscheiding uit handen van locoburgemeester René Peeters. (Foto: Fred Rotgans)


Verga kreeg de onderscheiding tijdens zijn afscheid als hoofdtrainer en coach bij de Almeerse Hockeyclub. Als oud-international van Argentinië heeft Verga zijn hockeykennis meegenomen naar Nederland. Sinds 1991 is hij actief in de Nederlandse hockeywereld. Eerst als speler en vanaf 1997 als trainer van topclubs als HGC, Amsterdamsche H&BC en de Almeerse Hockeyclub.
Sinds 2001 is Alex Verga formeel verbonden aan de Almeerse Hockeyclub. In deze periode heeft hij bijgedragen aan de persoonlijke en sportieve ontwikkeling van spelers, speelsters en trainers van de club. Waarbij succes nooit het einddoel was, maar het middel in de strijd voor een beter mens. Door kinderen en ouderen de principes van sporten bij te brengen, konden zij zich verder ontplooien. Daarnaast is Verga als vrijwilliger actief voor de Almeerse Hockeyclub. Door de jaren heen heeft hij zich ingezet voor vele activiteiten en commissies. Zijn brede, langdurige en intensieve inzet om met zijn expertise een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het Almeerse en het Nederlandse hockey levert hem nu de onderscheiding op.

Competitie


De heren- en dameshockeyers begonnen dit weekend aan hun competities. Beiden speelden een thuiswedstrijd. De vrouwen, uitkomend in de Overgangsklasse, wonnen met 4-3 van Victoria. De hockeyheren spelen op het hoogste niveau. Onder leiding van de nieuwe trainer Pasha Gademan werd met 2-3 verloren van SCHC.

Artikel geplaatst op: 11 september 2017 - 11:25

Gerelateerd

Delen