Almeers echtpaar steelt show tijdens British Open rolstoeldansen

ALMERE – “Houd de dans klein en blijf rustig tijdens de oefening.” Met deze tips werden De Almeerders Mariëtte en Edwin Woltheus op het goede spoor gezet door Robert Roovers, Jan en Gina Sepp. Hetgeen onder andere resulteerde twee NK-titels (Latin combi 2 senioren standaard combi 2, Hoofdklasse standard combi 2) en promotie naar het hoogste niveau van Latin.
Mariëtte en Edwin Woltheus in actie vielen in de prijzen tijdens het NK van vorige week. (Foto: aangeleverd)

De maand oktober werd nog mooier, want het stel mocht ook naar Engeland. Aan de overkant van het kanaal werd afgelopen weekend het British Open gehouden (een zilver, drie goud, red.). Het stel was uitgenodigd als eregasten. “Doordat het onduidelijk is wat ik heb, kunnen we niet meedoen aan een WK. Slechts enkele aandoeningen en of ziektes staan op de lijst voor deelname aan IPC-wedstrijden. Als je daar niet aan die criteria voldoet, kun je je niet meten met de wereldtop”, legt Mariëtte uit, die dat aanvankelijk niet wist. “We hoorden het vorig jaar tijdens een keuring in Frankfurt. Daardoor kunnen we alleen deelnemen aan het NK en het kampioenschap voor de Benelux. We hopen plechtig, dat dit snel veranderd.”
Mariëtte belandde zeventien jaar geleden in een rolstoel. “Ik heb geen gevoel en kracht meer in mijn benen. Daardoor kan ik niet lopen. De artsen en ik staan nog steeds voor een raadsel.”
Toch zat ze niet bij de pakken neer. Ze rechtte de rug en kwam bij toeval bij het rolstoeldansen terecht. “Edwin danste en toen ik een keer ging kijken, werd ik spontaan gevraagd voor een rolstoeldans”, glimlacht Mariëtte, die toen ze nog valide was ook al danste. Toch had ze haar twijfels. “Ik dacht: ‘dit kan ik niet’. Al snel werd het idee geboren om een dans te doen voor ter ere van ons 12,5-jarig huwelijk. Inmiddels dansen wij al weer geruime tijd samen bij Sepp in Soest. Als het aan ons ligt, gaan wij voorlopig nog door. Met zijn tweeën, wel te verstaan.”
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 14:11

Gerelateerd

Delen