‘Indian Summer day’ vol fietsplezier tijdens ADW MTB Classic

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Afgelopen zondag werd de Almere DEZE WEEK MTB Classics verreden. Deze mountainbike toertocht werd dit jaar een maand vroeger gehouden vanwege het vaak matige weer in november.
Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken de deelnemers. (Foto: Fred Rotgans)

Dat die wijziging zo goed uitpakte, had de organisatie van de FRTCA niet durven dromen. De trails en paden lagen er vrijwel droog bij, waardoor de bijna 250 deelnemers onder een strakblauwe hemel maximaal konden genieten van wat Almere ‘offroad’ te bieden heeft.
Het letterlijke hoogtepunt onderweg vormde de unieke mogelijkheid om te mountainbiken op de steile hellingen van de voormalige vuilstortplaats Braambergen. Daarnaast konden alle deelnemers aan het einde van de 30 en 50 km routes nog even aan hun rijtechniek schaven op het nieuwe MTB Skills Park op het FBK sportpark.
Kleine wanklank was dat er met name in het laatste deel van de route door het Oostrandpark en de Molenbuurt voortdurend routemarkeringen werden vernield en weggehaald door vervelende bewoners die kennelijk anderen hun plezierige dag niet gunden. Gelukkig kon de route tijdig worden hersteld zodat de deelnemers er nauwelijks last van hadden.
Al met al kunnen deelnemers en organisatie terugkijken op een warme en uiterst succesvolle editie van de MTB Classic die mede door de onvolprezen inzet van vrijwilligers vlekkeloos is verlopen.
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen