Special Olympics Regionale Spelen

ALMERE - Twee dagen lang strijden achthonderd sporters met een verstandelijke beperking om de winst bij de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum. Dit jaar is het wegens succes uitgebreid naar twee dagen: zaterdag 4 en zondag 5 november.
De Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. (Foto: Fred Rotgans)

De Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Dit jaar is het de derde keer dat de Special Olympics Regionale Spelen in Almere worden gehouden. Zaterdag 4 november staan turnen, hockey en bocce op het programma en op zondag 5 november atletiek en handbal. Naast de wedstrijdsporten worden diverse clinics en demonstratiesporten aangeboden. De clinics en demonstratiesporten zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder verstandelijke beperking. Iedereen is welkom in het Topsportcentrum om te genieten van de sportwedstrijden en zelf verschillende sporten uit te proberen.
Gezonde leefstijl

Tijdens de opening van de Special Olympics Regionale Spelen wordt door verschillende partijen uit Almere en Flevoland de intentieverklaring ‘Alles is gezondheid’ getekend. Zij beloven zich in te zetten voor een gezonde leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking.
Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 14:55

Gerelateerd

Delen