Lopers rennen schrikkend en schreeuwend door Almere Buiten

BUITEN CENTRUM - Ruim 500 hardlopers - zowel jong als oud - waagden zich zaterdagavond aan de eerste Halloween Run in Almere. Dat ging gepaard met heel veel geschreeuw en verschillende hartverzakkingen, maar er werd vooral ook heel veel gelachen en genoten door de lopers.

Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn


Het was vooral bijzonder om te zien hoeveel hardlopers zichzelf volledig hadden verkleed tot zombie, horrorclown of ander eng figuur. Zowel volwassenen als kinderen verschenen helemaal uitgedost en geschminkt aan de start en dat zorgde voor sfeervolle - en minstens zo angstaanjagende - taferelen. Aan de Kidsrun van 1 kilometer door de winkelstraten van Buiten deden bijna 100 kinderen mee. Maar echt griezelen was het voor de oudere lopers, die vanaf 19.00 uur begonnen aan hun vijf kilometer. Al in de eerste verlaten en pikdonkere parkeergarage kwamen ze onder andere een horrorclown tegen die ze de stuipen op het lijf joeg. Maar ook in het op het oog verlaten DoeMere, de straten van Buiten en achter de Albert Heijn stonden er tientallen horrorfiguren klaar om de 400 deelnemers het hart in de keel te bezorgen.
Na afloop waren de reacties van de lopers lovend. De een schreeuwde nog harder dan de ander, maar iedereen genoot. En vrijwel iedereen gaf aan volgend jaar weer aanwezig te willen zijn bij de tweede editie van de Halloween Run.

Inschrijving


Overigens is de inschrijving van die tweede editie al direct geopend. Via de website (https://start-2-finish.nl/angstaanjagende-eerste-halloween-run-groot-succes/) kan iedereen zich inschrijven.

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 09:41

Gerelateerd

Delen