Waterwijk-kantine vol voor Ajacied Van Lunteren

SPORTPARK RIE MASTENBROEK – Voetbalmeisjes van ASC Waterwijk vroegen de Almeerse Ajax-speler Desiree van Lunteren vorige week maandag het hemd van het lijf. Nieuwe shirtsponsors Woonaccent Makelaars, PVM Notarissen en SNS Bank hadden voorafgaand aan de officiële overhandiging van de nieuwe roze-zwarte trainingstenues een ‘persconferentie’ georganiseerd.
Desiree van Lunteren kwam vorige week maandag naar ASC Waterwijk voor de overhandiging van nieuwe trainingstenues. (Foto: Fred Rotgans)

De kantine van ASC Waterwijk was bomvol voetbalmeisjes. Ze mochten de 24-jarige ‘Oranjeleeuwin’ vragen stellen, en de voetbalsters van Waterwijk, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar, deden dat volop. ‘Hoe ben je voetballer geworden?’ ‘Wat had je gedaan als je geen voetballer was geworden?’ ‘Wat is je lievelingseten’ en de vraag die Van Lunteren het leukste vond was: ‘Is er iets wat jij míj zou willen vragen?’ Van Lunteren beantwoordde ze allemaal geduldig.
Eigen tenue

“De komst van Desiree van Lunteren maakte het moment van de overhandiging van de 180 tenues veel leuker”, zegt sponsor Norbert Terpstra van Woonaccent Makelaars. “De meiden vonden het hartstikke leuk, allemaal kennen ze Van Lunteren natuurlijk. En ze hebben nu dus een eigen tenue: in roze en zwart, een stoere kleurencombinatie.” De sponsors hebben een trainingstenue en een trainingspak gesponsord. Wedstrijden spelen de meisjes nog wel in de clubkleuren blauw-wit.
Het initiatief voor de kledingsponsoring van de meisjestak van ASC Waterwijk komt van Terpstra. Zijn dochter speelt ook bij de club en zo hoorde hij van de sponsoring. “Maar damesvoetbal is upcoming, er is steeds meer aandacht voor. De sport wordt steeds groter voor meiden. Ze spelen een heel ander soort voetbal en zeker nu het Nederlands elftal meer aanzien krijgt, wordt het ook lokaal steeds populairder. ASC Waterwijk is de eerste Almeerse club waar de meisjes een eigen, gesponsord tenue krijgen.”
Na afloop van de persconferentie gingen alle elftallen van Waterwijk op het veld met Van Lunteren op de foto.
Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 14:48

Gerelateerd

Delen