Korfballers Suriname op bezoek bij EKVA

FANNY BLANKERS-KOEN SPORTPARK - Het Surinaamse korfbalteam heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Almeerse EKVA. Het nationale team van Suriname wil deelnemen aan het WK 2019 in Zuid-Afrika, maar de ploeg moet zich hiervoor eerst kwalificeren en wil voorafgaand daarom graag veel oefenen.
De Surinamers waren veel te sterk voor EKVA en wonnen zoals verwacht makkelijk: 7-31. (Foto: Fred Rotgans)

De spelers en speelsters van Suriname spelen bij korfbalclubs in Nederland zoals Blauw-Wit (Amsterdam), Fortuna en Rohda. Sommige van deze clubs spelen al jaren op het allerhoogste niveau in Nederland; de Korfbal League. Spelers in de Korfbal League zijn de wereldtop. De Surinamers waren veel te sterk voor EKVA en wonnen zoals verwacht makkelijk: 7-31.
Op 18 augustus 2017 werd het land geaccepteerd als lid door de Internationale Korfbal Federatie (IKF). Suriname heeft sindsdien vele oefenwedstrijden gespeeld en speelt in de kerstvakantie op de Korfbal Challenge in Rotterdam tegen Portugal. Het team wil korfbal in Suriname verder ontwikkelen en wil misschien zelfs een gooi doen naar deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Zuid-Afrika.
Artikel geplaatst op: 12 januari 2018 - 15:04

Gerelateerd

Delen