Voetbalcoach Waterwijk neemt na elf jaar sabbatical
'Houdbaarheidsdatum verstreken'

Door Wesley Verboom
WATERWIJK - “Ik ben nu bezig aan mijn derde seizoen. Mijn houdbaarheidsdatum is verstreken”, grapt Ben Vis. De trainer van de zondagploeg van Waterwijk maakte recent bekend dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer. Hoofd jeugdopleiding bovenbouw blijft hij wel.
Ben Vis stopt na dit seizoen bij Waterwijk. 'We gaan ons stinkende best doen'. (Foto: Fred Rotgans)

“Waterwijk is nog niet van mij af”, vervolgt Vis met een kwinkslag, die eerst vertelt over zijn hoogte- en dieptepunten van elf jaar hoofdtrainerschap. “De onverwachtse promotie van vorig jaar was zeker een hoogtepunt”, zegt Vis overtuigend.
Vis promoveerde vorig jaar vanuit de Vierde Klasse naar de Derde Klasse. “We hebben het erg lastig, omdat veel spelers die vorig jaar in dit team speelden naar de zaterdagploeg (momenteel koploper in zaterdag 3C, red.) zijn gegaan, maar we gaan ons stinkende best moeten doen om ons te handhaven”, aldus Vis, die geniet van het spelen in de Derde Klasse. “In deze klasse speel je tegen grotere clubs en krijg je meer weerstand. Dat maakt het spelen uitdagender.”
De oefenmeester - die eerder aan het roer stond bij DRC, Buitenboys en FC Weesp – beleefde bij de laatstgenoemde club een minder leuke periode. “Ik ben niet ontslagen maar ging al naar Buitenboys waarna Weesp besloot de nacompetitie zonder mij te doen”, vervolgt Vis, die na drie jaar bij Buitenboys vertrok. “Daar heb ik na een kampioenschap mijn contract ingeleverd, omdat de vele beleidswijzingen in korte tijd mij zwaar vielen.”
Als hem ten slotte wordt gevraagd of hij het trainerschap gaat missen, begint hij opnieuw te lachen. “Het zal gek zijn, maar het is fijn om in het weekend vaker vrij te zijn. Dat vind mijn vrouw ook”, besluit Vis. De oefenmeester sluit niet uit dat hij ooit weer voor een groep staat.
Mark de Boer, oud-trainer van de zaterdagploeg van Waterwijk, wordt na dit seizoen de opvolger van Vis.
Artikel geplaatst op: 27 februari 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen