Moeizaam, maar Pioneers wint opnieuw

De ene week is de andere week niet. Waar vorige week Pioneers uit de startblokken schoot in de wedstrijd tegen Baros, kwam de ploeg afgelopen weekend maar moeizaam op gang tegen Binnenland.


Van de ploeg uit Barendrecht was dit en vorig seizoen nog niet gewonnen en de moeizame start in deze thuiswedstrijd beloofde niet veel goeds. Na vijf minuten in 1e kwart met een tussenstand van 5-9, kwam Pioneers een beetje los en werden de rollen omgedraaid. Binnenland wist nauwelijks nog te scoren, terwijl de ploeg uit Almere plots wel tot scoren kwam. Het kwart werd zo alsnog met een voorsprong (18-14) afgesloten. In het 2e kwart gingen de ploegen gelijk op. Binnenland wist heel even terug te komen op voorsprong (18-19), maar bleef de rest van het kwart op korte afstand volgen. Uiteindelijk werd met een ruststand van 34-28 de kleine voorsprong na het 1e kwart met 2 punten uitgebreid. In het 3e (53-46) en 4e kwart was het beeld niet anders Pioneers had voortdurend een voorsprong, maar werd op overbrugbare afstand gevolgd door de Barendrechters. Met een tussenstand van 65-62 na zes minuten in het 4e kwart kwamen ze bijna langszij. Pioneers echter scoorde 8 punten op rij, waardoor de wedstrijd definitief in Almeerse handen viel. De eindstand werd 73-65 en als je elk kwart als een set zou beschouwen, dan had Pioneers met een makkelijke 4-0 gewonnen. De waarheid was dat het een belangrijke, maar moeizame overwinning was op een lastige tegenstander. Volgende week speelt Pioneers een uitwedstrijd tegen middenmoter Hoppers uit Hoorn.

Scores: Edwin Richmond 27, Pascal Balm 20, Ian Morris 12 (15 rebounds), Djon Janssens 3, Ryan van Russel 3 (10 rebounds), Mark Entius 3, Timothy Donk 3, Jorg Janssens 2.

Artikel geplaatst op: 05 maart 2018 - 09:04

Gerelateerd

Delen