Almere City geeft uitleg over stop kunstgras

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN- “Wij zijn de eerste club, die kunstgras vaarwel zegt en kiest voor een natuurlijke ondergrond”, zei John Bes tijdens de nieuwjaarsreceptie van Almere City FC. De directeur kreeg daarmee niet alleen de handen op elkaar van de aanwezigen, maar haalt ook alle landelijke media. Hoe financiert de club dat en waarom die keuze?

De wedstrijd Almere City FC - Jong Ajax (1-2) was nog op kunstgras. (Foto: aangeleverd)


Enkele weken na die uitspraak, geeft de directeur eerst antwoord op de laatste vraag. “Los van het feit dat onze spelers het liefst op een natuurlijke ondergrond spelen, anticiperen we hiermee ook op de huidige discussie en ontwikkeling waarbij kunstgras in het betaald voetbal steeds verder wordt teruggedrongen.”

Basisvoorwaarde


De bevlogen directeur geeft daarna meer uitleg over het financiële aspect van die keuze, want spelen op natuurgras brengt meer kosten met zich mee. “Deze beslissing wordt breed gedragen binnen de club en betekent uiteraard dat we hierdoor andere zaken op de langere baan zullen moeten schuiven. Onze eigenaar (De Kroonenberg Groep van vastgoedmiljardair Lesley Bamberger, red.) bouwt de club steentje voor steentje op en nu was het moment om deze basisvoorwaarde in te vullen”, vervolgt Bes, die benadrukt dat de club niet over één nacht ijs is gegaan. “Het begint bij het hebben van een visie en eigen identiteit. Het voordeel van een jonge club is dat je die identiteit nog grotendeels kan bepalen. Wij hebben ervoor gekozen dat een natuurgrasveld hoort bij de club die we willen worden en dus doen we deze investering waarbij de kosten voor de overstap zijn opgenomen in onze meerjarenbegroting.”

Tribune


Bes vertelt daarna meer over de nieuwe bestemming voor het huidige kunstgrasveld, dat recent werd verkozen tot beste kunstgrasveld in de Jupiler League. “Dat veld wordt het hoofdveld van de Almere City Football Academy, waarnaast een tribune wordt gebouwd met een capaciteit van ongeveer 400 plaatsen. Onze jeugdteams kunnen hier trainen en in de weekenden hun wedstrijden spelen.”
De eerste wedstrijd op natuurgras vindt plaats tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 09:07

Gerelateerd

Delen