Sport kort


Pionieers wint, maar moeizaam
De ene week is de andere week niet. Waar vorige week Pioneers uit de startblokken schoot in de wedstrijd tegen Baros, kwamen de basketballers uit Almere afgelopen weekend maar moeizaam op gang tegen Binnenland. Van de ploeg uit Barendrecht was dit en vorig seizoen nog niet gewonnen en de moeizame start in deze thuiswedstrijd beloofde niet veel goeds. Na vijf minuten in eerste kwart met een tussenstand van 5-9, kwam Pioneers een beetje los en werden de rollen omgedraaid. De eindstand werd uiteindelijk 73-65. Volgende week speelt Pioneers een uitwedstrijd tegen middenmoter Hoppers uit Hoorn.
Handboogschutters in de prijzen

Bij het NK indoor voor aspiranten in Schijndel waren er weer twee Almeerse kampioenen. Bij de dames recurve werd Annick Panhuijsen Nederlands kampioen. Bij de heren compound won Jackson Bos het goud en Hessel Baars het brons.
13-jarige karter rijdt eerste race in Seniorenklasse

De Almeerse karter Rick Bouthoorn (13) reed afgelopen weekend voor het eerst een race in de Seniorenklasse. In deze eerste ronde van het BMC-kampioenschap op het circuit van Genk (België) werd Rick achtste en in de tweede race zesde. Behalve de BMC rijdt Rick dit seizoen ook het BNL en het Europese kampioenschap. Hij verwacht dit jaar veel progressie te kunnen boeken. “Ik heb in de eerste race wat foutjes gemaakt, maar die maakt ik in de tweede race niet meer. Ik heb in één weekend dus al veel bijgeleerd, veel ervaring opgedaan. Dat motiveert me om nog meer te trainen.”

Almere City verliest in 'dying seconds'

De voetballers van Almere City hebben vrijdagavond verloren van lijstaanvoerder Jong Ajax. Na een 1-0 voorsprong kwam Ajax langzij. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kregen de Amsterdammers een penalty, die benut werd. Daarop blies de scheidsrechter direct af.
Artikel geplaatst op: 05 maart 2018 - 08:45

Gerelateerd

Delen