AviAir Almere maakt zich op voor finale

PARKWIJK - De badmintonners van AviAir Almere bereiden zich momenteel voor op de finale voor het landskampioenschap.Tegen BC Duinwijck uit Haarlem wordt getracht de landstitel naar Almere te halen.

Foto: Fred Rotgans

Zaterdag treffen beiden teams elkaar vanaf 13.00 uur in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch. In de reguliere competitie ontmoette beide ploegen elkaar al drie keer. AviAir Almere wist twee keer met 5-3 te winnen en BC Duinwijck was thuis met 5-3 één keer de sterkste.


AviAir Almere
AviAir Almere gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar eerste landstitel. De ploeg uit Almere was al verliezend finalist in 2014 en stond voor het laatst in de finale in 2016 tegen Van Zundert/VELO en verloor toen met 5-2. AviAir Almere heeft zich rechtstreeks voor deze finale geplaatst door na 2 fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers AviAir Almere: Tamara van der Hoeven, Manon Sibbald, Cheryl Seinen, Madouc Linders, Ilse Vaessen,Tim Vaessen, Sebastiaan Li, Jelle Maas, Aram Machmoud, Dave Khodabux en Leon Nottelman.
Coaches: Erik Staats en Joris van Soerland
Manager: Cynthia Soselisa
Fysio: Ryan Haafkens

BC Duinwijck
De badmintonners van BC Duinwijck wonnen de titel voor het laatst in 2011, waren verliezend finalist in 2015 en gaan op voor hun 25ste titel. BC Duinwijck eindigde als tweede in de competitie na 2 fasen en moest het opnemen in de halve finales Eredivisie tegen de nummer drie BC DKC uit Den Haag. De eerste wedstrijd werd uit gewonnen met 5-2 en thuis in de Duinwijckhal werd het 4-0 in het voordeel van de ploeg uit Haarlem die zich kon gaan opmaken voor de finale.

Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 15:30

Gerelateerd

Delen