Stichting Super COOL! brengt mensen met beperking in beweging

ALMERE – Binnen het project Super COOL! sporten wekelijks zo’n twintig jongeren met een verstandelijke beperking samen met vrijwilligers. De Stichting Super COOL! werd vorige week opgericht. Het doel van de Stichting is het in beweging brengen van mensen met een beperking.
De stichting Super COOL! werd vorige week opgericht bij notaris Auke van der Meer. Notaris Auke van de Meer van Almeer Notaris (staand) en (v.l.n.r.) de bestuursleden Charles van der Horst, Samira Doufikar en Onno Groen. (Foto: aangeleverd)

Het project Super COOL! bestaat al 4 jaar en is een samenwerkingsverband tussen de Almeerse Schaatsvereniging, Triade en de VMCA. Het project is afgelopen jaren flink gegroeid. Wekelijks sporten zo’n twintig jongeren met een verstandelijke beperking met vrijwilligers samen. Iedere vijf weken wordt er een andere sport aangeboden. Het project is nu ondergebracht in een Stichting Super COOL!, zodat verdere groei in en buiten Almere mogelijk wordt.
De oprichting van de Stichting is mogelijk gemaakt door Mooi Zo, Goed Zo van Stichting De Schoor. Mooi Zo, Goed Zo heeft geregeld dat notaris Auke van der Meer van Almeer Notaris de Stichting belangeloos heeft geholpen bij de oprichting. De kersverse bestuursleden Charles van der Horst, Hans van Nijnatten, Beppie Soek, Samira Doufikar en Onno Groen kunnen nu aan de slag om Super COOL! samen met diverse partners de komende jaren te laten groeien, zodat nog meer mensen met een verstandelijke beperking kunnen gaan sporten.
Wie een verstandelijke beperking heeft en graag wil sporten bij Super COOL! kan zich aanmelden via: sschiltmeijer@triade-flevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 08 maart 2018 - 14:02

Gerelateerd

Delen