Pioneers wint, ondanks malheur

De basketballers van Pioneers wonnen afgelopen weekend van Hoppers uit Hoorn, ondanks personele problemen.

In de loop van de afgelopen week werd duidelijk dat de ploeg uit Almere niet op volle oorlogssterkte aan de start zou kunnen verschijnen tegen tegenstander Hoppers. Voor de maandagtraining waren er reeds twee spelers met een blessure en daar kwamen er nog eens drie bij. Uiteindelijk waren er zaterdag twee spelers (Timothy Donk en Dario Ribeiro) niet inzetbaar, één beperkt inzetbaar (Ryan van Russel) en één alleen in noodgevallen (Ian Morris).
Halverwege het eerste kwart slaagde Pioneers - in een wat onwennige bezetting - een klein gaatje te slaan met een tussenstand van 6-14. Fysiek had de ploeg het niet gemakkelijk tegen de gemiddeld langere ploeg uit Hoorn, waardoor er niet verdere afstand kon worden genomen. Het kwart werd afgesloten met een voorsprong van vier punten bij een 14-18 stand. In het 2e kwart kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. Een omzetting in de verdediging gaf Hoppers problemen, maar wist dit door een rebound overwicht te compenseren.
De ploegen gingen rusten bij een stand van 26-30. Toen in het 3e kwart Pioneers ook meer controle kreeg over de rebound, ging het verschil oplopen met een makkelijk scorende Edwin Richmond. Het laatste kwart startte met een tussenstand van 37-47 in het voordeel van de mannen uit Almere. Hoppers vond in dit kwart sporadisch de basket met slechts zes punten als resultaat. Daar stelde Pioneers er 17 tegenover, waardoor zij met een onverwacht groot verschil (21 punten) wisten te winnen. Weer twee punten rijker speelt Pioneers volgende week een thuiswedstrijd tegen BV Hoofddorp op zaterdag (17-3) om 18.15 uur in Poort.
Eindstand 43-64.
Scores: Edwin Richmond 35, Pascal Balm 10, Mark Entius 9, Jorg Janssens 7, Jeffrey Carboo 3

Artikel geplaatst op: 12 maart 2018 - 08:34

Gerelateerd

Delen