Pioneers wint van BV Hoofddorp

ALMERE – Voor een goed gevulde tribune kruisten de basketballers van Pioneers zaterdag 17 maart de degens met BV Hoofddorp. In de uitwedstrijd was deze ploeg moeizaam met acht punten verslagen. Vooraf gezien leek Hoofddorp zich te hebben kunnen versterken en kwam met een langere ploeg naar Almere.

De thuisclub begon de wedstrijd voortvarend met een 10-0 run. Daarna klampte de ploeg uit de Haarlemmermeer aan en stabiliseerde de achterstand. Na de eerste tien minuten was de stand 21-13. In het tweede kwart liep Pioneers telkens met een makkelijk scorende Pascal Balm wat verder uit, maar wist Hoofddorp telkens weer wat punten terug te sprokkelen. Pioneers sloot dit kwart af met een nog overbrugbare voorsprong van twaalf punten en een stand van 43-31. In het derde kwart gebeurde er iets bijzonders. Hoofddorp kreeg tot de zevende minuut van dit kwart geen bal door de basket, wat deels viel toe te schrijven aan de verdediging van Pioneers en deels door verlies in geloof in een goede afloop bij de Hoofddorpers. Ondertussen bleef Pioneers gewoon doorgaan met scoren onder aanvoering van Dario Ribeiro en een sterk reboundende Ian Morris. Bij een tussenstand van 57-31 viel de eerste tegenscore, maar was de wedstrijd natuurlijk wel al gespeeld.

Via 64-36 aan het eind van het derde kwart eindigde de wedstrijd in een 84-48 overwinning voor Pioneers. Volgende week speelt Pioneers een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Zeemacht in Den Helder.

 

Scores: Pascal Balm 19 (8 rebounds), Dario Ribeiro 18 (8 assists), Ian Morris 15 (13 rebounds), Edwin Richmond 9, Mark Entius 9 (9 rebounds), Jorg Janssens 5, Denzel Vaneer 4, Djon Janssens 4.

Artikel geplaatst op: 19 maart 2018 - 10:42

Gerelateerd

Delen