Tijdrit Almere belooft spektakel

ALMERE - Met honderden tijdrijders aan de start belooft de Tijdrit Almere, aanstaande zaterdag, 31 maart, weer een groot spektakel te worden. Net als de voorgaande edities vindt de tijdrit ook nu weer plaats in de polder tussen Almere en Zeewolde en wordt er gestart vanaf de Tureluurweg.
De tijdrit wordt door veel wielrenners en triatleten gebruikt om zo vroeg in het seizoen te testen hoe het er met de vorm voor staat. (Foto: Ingrid Hardorff Fotografie)

De hoofdafstand is de 42 kilometer waarbij het parcours van 21 kilometer tweemaal wordt afgelegd. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om 21 kilometer te fietsen, waarbij datzelfde parcours dus eenmaal wordt gereden. Voor jongeren is er een speciale ronde van 5,5 kilometer uitgezet.
Naast de individuele tijdrit, waarbij er zowel professionele wielrenners als recreanten aan de start staan, wordt er ook veel spektakel verwacht bij de Team Time Trial. Bij deze discipline wordt er in teams van vier wielrenners gestart en mag er worden gestayerd. Na 21 kilometer geldt de tijd van de drie snelste renners.
De tijdrit wordt door veel wielrenners en triatleten gebruikt om zo vroeg in het seizoen te testen hoe het er met de vorm voor staat. Inschrijven kan eventueel nog op de wedstrijddag zelf. Alle informatie, starttijden en prijzen zijn te vinden op de website van het evenement: www.tijdritalmere.nl. Na afloop zullen de uitslagen ook op die website te vinden zijn, evenals op de website van Almere Deze Week.
Artikel geplaatst op: 27 maart 2018 - 09:31

Gerelateerd

Delen