Robert Maaskant nieuwe technisch directeur Almere City FC

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Robert Maaskant is de nieuwe technisch directeur van Almere City FC. Hij treedt per direct in dienst en tekent een contract dat hem tot juni 2020 aan de club bindt.

Na een intensieve zoektocht kwam Almere City FC bij Maaskant uit als ideale kandidaat voor deze functie. In Nederland was de 49-jarige Maaskant als trainer werkzaam bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC  Breda en FC Groningen. Daarnaast deed hij internationale ervaring op bij Wisla Kraków (Polen), Dinamo Minsk (Wit-Rusland) en Colombus Crew (Verenigde Staten). Met Wisla Kraków werd Maaskant in 2011 kampioen van Polen.

 

,,Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club”, reageert Maaskant. ,,Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan.”

                                        

Waar Maaskant voorheen vooral als coach actief was, gaat hij nu als technisch directeur aan de slag. ,,Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging. Almere City FC heeft eigenlijk te maken met ‘de wet van de verminderde meeropbrengst’. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen.”

 

Algemeen directeur John Bes is verheugd met de komst van Maaskant als nieuwe technisch directeur. ,,In onze rol als ‘challenger’ is anders denken en doen een voorwaarde, hetgeen prima aansluit bij de visie van Robert. Hij staat voor innovatie in het voetbal en heeft eerder laten zien geen enkele moeite te hebben om zijn ideeën uit te dragen. Daarnaast heeft Robert als trainer alles al meegemaakt, waar onze trainers hun voordeel mee kunnen doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Robert een essentiële bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van onze jonge, eigenwijze en ambitieuze club.”

Artikel geplaatst op: 24 maart 2018 - 16:13

Gerelateerd

Delen