Trainer Essabbar vertrekt bij zaterdagploeg Buitenboys

Door Wesley Verboom
MOLENBUURT - Het liefst had Larbi Essabbar nog een jaar voor de groep gestaan, want hij geniet van het contact met iedereen binnen de club. Toch neemt de oefenmeester van Buitenboys aan het einde van het seizoen - na vier succesvolle jaren, waarin hij onder andere kampioen werd - afscheid als trainer van de zaterdagselectie.“De mededeling dat Buitenboys niet met mij verder wilde, kwam niet als een heel grote verrassing”, vertelt Essabbar. “Het is begrijpelijk dat men na een aantal jaar toe is aan een frisse wind. Ik heb daar begrip voor.” Twee jaar geleden promoveerde de coach naar de Derde Klasse. De doelcijfers waren toen indrukwekkend: 102 treffers voor en 15 tegen. “Persoonlijk is voor mij het contact met de spelers en iedereen binnen Buitenboys het grootste hoogtepunt”, aldus Essabbar.
De ervaren oefenmeester staat met zijn team ruim boven de degradatiestreep, maar in theorie kan de ploeg nog degraderen via de nacompetitie. “Om degradatie maak ik me niet druk. Laatst hebben we met 8-0 gewonnen van Cobu Boy, een directe concurrent. Dus dat komt wel goed”, glimlacht de coach.
De woorden Essabbar worden onderstreept door een recente 1-2 zege op subtopper Hilversum. “Mede door wat blessureleed loopt het iets minder dan vorig jaar, maar ik zie ons nog wel zesde of zevende worden.”
Plannen voor het komende seizoen heeft Essabbar nog niet. “Misschien neem ik wel een sabbatical, net zoals Ben Vis (trainer Waterwijk zondag, red.)”, grapt hij. “Ik ben de afgelopen dertien jaar hoofdtrainer geweest, dan kan het geen kwaad om een keer wat meer tijd voor jezelf te nemen. Mocht er een leuke club voorbij komen, zeg ik niet bij voorbaat nee.”
Patrick Bal volgt Essabbar op. De 35-jarige Almeerder traint momenteel Buitenboys Onder 15.

WaterwijkIn de zaterdag Derde Klasse C, zelfde klasse als Buitenboys, stevent Waterwijk af op het kampioenschap. De formatie van trainer Ed Otten staat enkele punten los.

Artikel geplaatst op: 27 maart 2018 - 09:19

Gerelateerd

Delen