Tennistalent Lam (14) verovert nationale indoortitel

Door Wesley Verboom
STAD – Hij werd vijf keer regionaal atletiekkampioen, maar koos uiteindelijk toch voor zijn andere sportliefde: tennis, dat is volgens hem uitdagender en minder ‘saai’. We hebben het over Christopher Lam. Het 14-jarige multitalent verraste twee weken terug met het winnen van een nationale tennistitel.

Christopher Lam. (Foto: aangeleverd)


Lam werd toen Nederlands kampioen Indoor in zijn leeftijdscategorie. De als tweede geplaatste Lam had het in vijf duels slechts één set lastig. Om precies te zijn in de tweede ronde. “Het was een topweekend. Bijna alles lukte”, glimlacht Lam.
Het Almeerse talent koos op 11-jarige leeftijd ervoor om helemaal te stoppen met atletiek en zich volledig te focussen op tennissen, wat hij al vanaf zijn zesde doet. “Om eerlijk te zijn vond ik atletiek een beetje saai worden. Tennis vond en vind ik nog steeds een stuk uitdagender”, vervolgt Lam, die zichzelf alweer een volgend doel heeft gesteld.
“In het komende jaar wil ik graag de nationale outdoor titel winnen en toernooien spelen in Europa”, zegt hij. Lam, die al jaren wordt gecoacht door Zwen Bertelsen en vrijwel dagelijks traint, speelt overigens het liefst op een hardcore ondergrond. “Dan kun je de bal gewoon keihard slaan en heb je minder rally’s, dat vind ik leuker.”
Lam geniet ook van het serveren, want dat is één van zijn sterke punten. Als hij de bal met zijn racket perfect slaat, haalt hij snelheden van 180 km/h. “Verder zijn mijn forehand en backhand ook vrij goed”, zegt hij ietwat verlegen. Hoewel hij het laatste wat voorzichtig formuleert, weet hij precies wat hij later wil: Rafael Nadal of Roger Federer achterna, zodat hij bijvoorbeeld kan spelen op de Australian Open. Daar wordt gespeeld op zijn favoriete ondergrond.
“Het lijkt mij overigens ook mooi om op Roland Garros (Parijs, red.) te tennissen”, besluit hij enthousiast. Of het hem lukt? Over een jaar of tien weten we het!

Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 07:39

Gerelateerd

Delen