Ouders overleden Ilse (17) roepen op tot actie voor kinderkanker

ALMERE - Sinds de start van Run for KiKa Almere is Team Ilse van de partij. Honderden teamleden rennen voor Ilse, die afgelopen december overleed aan een 7 jaar lange strijd tegen botkanker. Het team nodigt iedereen uit om op zondag 27 mei ook mee te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
Team Ilse. (Foto: aangeleverd)

Zeven jaar lang is Ilse in gevecht geweest tegen tumoren in haar been, schedel, nek, bekken, heupen, schaambeen en wervelkolom. Het was een uitzichtloos gevecht die ze dapper is aangegaan. Op het laatst had Ilse overal in haar lichaam tumoren en koos ze uiteindelijk voor euthanasie. Ilse overleed afgelopen december op 17-jarige leeftijd.
“Je kind zien lijden op zo’n verschrikkelijke manier, is loodzwaar, je leeft permanent met onvoorstelbaar veel angst en verdriet,” vertellen de ouders van Ilse over haar ziektetraject. Zij rennen ondanks alles dit jaar ook mee voor hun dochter tijdens Run for KiKa Almere in het door hen opgerichte Team Ilse.

Ren mee voor Ilse
Ilse’s ouders roepen iedereen op mee te rennen: “Zorg er samen met ons voor dat kinderen met kanker minder hoeven te lijden en dat alle kinderen met kanker beter worden.” Honderden mensen rennen al mee voor Ilse tijdens Run for KiKa Almere
Run for KiKa is hét hardloopfestival voor de hele familie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hun doel: kinderkanker de wereld uit helpen. Zondag 27 mei is Run for KiKa op de Kemphaan in Almere. Er is keuze uit de 5 of 10 kilometer en voor de kleintjes is er de KidsRun.
Inschrijven voor Run for KiKa kan via www.runforkika.nl/doe-mee-als-runner. Het sponsoren van Team Ilse kan via www.runforkika.nl/team-ilse.
Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 16:31

Gerelateerd

Delen