Damesteam Havas promoveert naar Tweede Divisie

INDISCHE BUURT – Even dwaalden de gedachten af naar vorig jaar. De kampioenswedstrijd, die geen kampioenswedstrijd werd. Voor de Dames van HAVAS ging toen in de laatste wedstrijd mis en promoveerden zij niet naar de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag namen zij in eigen huis revanche door SV Nieuw Heeten te verslaan (36-18).
De dames van Havas kunnen hun geluk niet op na de zeg op Nieuw Heeten. (Foto: Fred Rotgans)


“Ik ben superblij”, glundert coach Marcel Post na het kampioenschap in de Hoofdklasse. “Hier hebben we heel het seizoen naartoe gewerkt.” Voor de damesploeg van Havas is de promotie naar de op twee na hoogste afdeling van het handbal extra mooi, omdat zij al jaren tegen de top aan schurkten in de Hoofdklasse. Alleen lukte het telkens net niet om te promoveren. “Dit jaar viel alles eindelijk op zijn plaats”, vervolgt Post, die vervolgens refereert aan het imponerende doelsaldo van 177, 42 meer dan de nummer twee van de ranglijst. “Onze grootste kracht is dat wij niet van één speelster afhankelijk zijn en gezamenlijk knokken als het minder loopt.”
Dat laatste had de ploeg van Post zaterdagavond nodig, want pas na rust werd er definitief afstand genomen van SV Nieuw Heeten. “Het was een heel spannende wedstrijd, omdat wij de tegenstander in het begin te makkelijk lieten handballen. Na rust gingen we wat passiever spelen en toen begon het te lopen”, zegt Post.
Ook voor de trainer was het een speciale titel, want hij traint dit jaar voor het eerst een damesteam. “Het kampioenschap komt ook op het conto van de vorige trainer, want de basis was al goed”, benadrukt Post, die uitkijkt naar het spelen in de Tweede Divisie, waarin het damesteam van Havas begin jaren ’90 al eens speelde. “Het wordt zwaar, maar in dit team zit nog meer dan voldoende potentie om door te groeien naar het niveau van de Tweede Divisie.”
Artikel geplaatst op: 09 april 2018 - 11:10

Gerelateerd

Delen