Almeerder Luc Schmitz gekwalificeerd voor Jeugd Olympische Spelen

ALMERE – Windsurfer Luc Schmitz van het windsurf RTC Flevoland heeft zich gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen (JOS), van 6 tot en met 18 oktober 2018 in Buenos Aires, Argentinië. Toptalenten uit 206 landen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar nemen het daar tegen elkaar op.
Luc Schmitz heeft zich gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen die van 6 tot en met 18 oktober gehouden worden in Buenos Aires, Argentinië. (Foto: aangeleverd)

Afgevaardigden van het windsurf RTC Flevoland Joost Vink, Max Castelein, Floris Franken en Luc Schmitz hebben van 1 t/m 7 april meegedaan aan het European Championships windsurfen 2018 in Mondello, Sicilië. De vier jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar, hebben gevaren tussen een enorm spelersveld en het niveau was hoog.
De eerste dag had Luc al een gat in zijn zeil. Vrijdagochtend opnieuw pech toen een minuut voor de laatste race een deel van de giek afbrak. Zaterdagmiddag, de afsluitende dag, wist Luc dat hij met een kwalificatie op zak voor de Jeugd Olympische Spelen naar huis kon.
Voor Floris liep het allemaal iets anders dan hij gehoopt had. Wel zette hij het overall snelheidsrecord neer. Joost eindigde op de 25e plek in de goldfleet. Max werd 4e in de silverfleet.
In 2014 zijn zowel Aimee van ’t Hoff als Lars van Someren (toen ook deelnemers aan het RTC windsurfen Flevoland) naar de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing geweest.
Artikel geplaatst op: 10 april 2018 - 12:50

Gerelateerd

Delen